Sätta in ett badkar

Om du har ett lite större badrum kan det i något skede vara en bra investering att sätta in ett badkar där. Just nu är badkar en trend och för många känns det som lite extra lyx att ha ett badkar i sin lägenhet. De flesta har en dusch men önskar att de kunde sjunka ner i ett skönt varmt bad en kall vinterkväll. Om du vill byta ut duschskåpet till ett badkar är det lätt. Badkar kan vara rätt så tunga men ifall ni är två som bär det går det hur enkelt som helst.

Att tänka på innan du köper badkar

ett fräscht badkar kan höja värdet på din bostad då du har en eventuell flytt i tankarna. Innan du köper badkar är det dock några saker som du måste tänka på. Börja med att mäta upp utrymmet där badkaret skall stå. Försök hitta ett som har de perfekta måttet så att det inte blir några tomma utrymmen på sidan. Mät även innermått på ditt nya badkar och kolla att det är tillräckligt stort. Ibland kan det visa sig att karet bara är passligt för familjens barn. Kolla även att avloppsröret mellan golvbrunnen och badkarets bottenventil sitter bra. Extra bitar avloppsrör är enkla att tillägga vid behov.

Hurudant badkar vill jag ha

Badkar som är fast installerade är oftast väldigt jobbiga att ta loss. Moderna badkar är gjorda av tunn, emaljerad plåt, som gör att det är enkla att hantera. De har oftast löstagbara sidor så att det är lätt att monteras och även när du ska göra rent i badrummet. Ett gjutjärnsbadkar är ofta till för att hålla i längden. Modellerna är vackra, ofta med tassar och mjuka kurvor. De flesta badkar i gjutjärn känns lite lyxiga. Badkar i emaljerad plåt håller ofta livet ut. De är hållbara och det går att använda starka rengöringsmedel utan att förstöra badkaret. Oberoende av vilket badkar du väljer kommer resultatet att vara lyckat.

techcompass